Известие

Collapse
No announcement yet.

Отскубнато огледало

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отскубнато огледало

Здравейте, преди 20 мин ходих до колицата ми и я намерих така:

Click image for larger version

Name:	DSC08102.JPG
Views:	1
Size:	52.9 Килобайта
ID:	2363007

Name:	DSC08103.JPG
Size:	42.6 Килобайта
ID:	2363008

Name:	DSC08104.JPG
Size:	48.8 Килобайта
ID:	2363009

Пробвах да видя дали електроното наместване на огледалото работи: в началото на 2 посоки(ляво дясно)..реших че е опряло някаде.. пипнах стъклото леко и спря съвсем.. но се чува че моторчето опитва да върти.
    Според мен големият проблем е в пластината, на която се държи огледалото. Едната част е останала в него другата отвън. Абе помагайте с две думи.....(нямам авто каско)

Имам нужда от следната информация:
    1)как да сваля огледалото да не виси така?
    2)препоръчайте от къде да купя необходимото за да го оправя?
    3)Дали мога сам или ще трябва да прибегна до майстор и препоръчайте?
    Last edited by NIKSANA86; d.m.y г., 13:31.

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Явно в София е на мода да се случва тая неприятна картинка...и на мен ми се случи същото преди 2 седмици но на теб поне са ти изскубнали огледалото и са ти го оставили, моето липсваше...купих си втора ръка за 30лв. По-добре го свали за да опиташ да го наместиш. Отвътре се държи на 3 болта, като първо тр да свалиш малката кора на гредата. Откачаш внимателно буксата на която има едно палче като контра и сваляш огледалото в пакет...нека някой от по-опитните колеги да каже с какво можеш да го залепиш. Иначе е добре, че не са ти прекъснати жиците и управлението работи.
    Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Така като гледам е счупена основата. По-добре не се занимавай с ремонти (дори да успееш да го залепиш няма да изкара много), а направо си вземи втора употреба. 30-40 лв е, зависи къде ще го намериш.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Успях да го сваля... благодаря за обяснението не се сетих, че е зад пищялката на вратата.... я кажете някоя и друга морга, в която мога да намеря нещо читаво?

Comment

Колега, аз си взех моето от Италиянеца за 30лв - електическо с подгряване, обади се първо да питаш дали имат и иди си вземи

Телефон:
          955 54 76
          Last edited by ogi100; d.m.y г., 15:44.
          Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Точно днес разглябах моето, защото оня ден го заварих строшено. Пластмасовата пластина около която се върти огледалото беше счупена на две, залепих я здраво и го монтирах, но ефектът не беше значим. Спря да халтави нагоре-надолу и си стои на мястото, но много лесно се мести напред назад. Мисля да го напълня вътре със силикон и ако стане го оставям така.
            Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Преди време на жената е някъв и секъл пътя и тя да не блъсне него та в некъв казан отнесла огледалото.
              Залепих го с едно лепило на бизон май беше и сега е толкова яко ,че ако некой направи нещо на огледалото ще отмъкне и вратата.Ако искаш мога да видя утре точно какво елепилото 10лв струва флакона в туба ,като от силикон е някво монтажно.
              Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Вие застраховки нямате ли си?
                Моето го отнесоха така, взех си пари от застраховката и си взех 2-ра ръка от колега от форума за 30лв - ел. огледало с подгряване.
                За какво трява да даваш 10лв за някакви лепила и да си губиш врмето като за 30лв си взимаш огледало?!
                При това като го залепиш няма да можеш да го прибираш повече.
                --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                sigpic

Comment

ами аз нямам застраховка както писах горе

Comment

Намираш си човек да ти направи застраховка и след 2-3 дена отиващ за щета...
                    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                      Вие застраховки нямате ли си? .
                      Колега не мисля ,че е нормално да се застрахова кола ,която струва по-малко от 5-6 хиляди лева.
                      В смисъл такъв че е набутвация голяма.Като се има в предвид ,че не плащат при кражба гуми ,джанти ,сидита и все такива.Или ако ги плащат те размотават с дни докато си вземеш парите , дори и ако те ударят е същата работа гледат как да не платят и да платят по-малко.Ако и се случе нещо на колата си я правя и това е.Без да се занимавам със застрахователи и тн.....
                      Това е мое мнение
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от Оги Покажи съобщение
                        Колега не мисля ,че е нормално да се застрахова кола ,която струва по-малко от 5-6 хиляди лева.
                        В смисъл такъв че е набутвация голяма.Като се има в предвид ,че не плащат при кражба гуми ,джанти ,сидита и все такива.Или ако ги плащат те размотават с дни докато си вземеш парите , дори и ако те ударят е същата работа гледат как да не платят и да платят по-малко.Ако и се случе нещо на колата си я правя и това е.Без да се занимавам със застрахователи и тн.....
                        Това е мое мнение
                        Зависи от застрахователя, колега. Аз имам автокаско при Bulstrad и съм доволен. Налагало ми се е на 2 пъти да ми изплащат щети (халоген и предно стъкло) и нямаше никакви проблеми - отивам, снимат ми колата и след месец и нещо парата си е при мен. Само с тези 2 щети ми се избиха около 250 лв. от каското, което беше 400 лв. А ако стане по-голяма авария - броня, калник и т.н. си ги избиваш парите като нищо
                        Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                        Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                        Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

и аз съм чувал добри неща за булстрад ... нали има застраховки само за щета...без кражба?

Comment

Ами мисля, че да но не съм сигурен доколко е изгодно. На моята полица цялата застрахователна премия е сбор от премията за кражба/пожар + премията за частични повреди. Но гледам, че има и графа минимална премия (непопълнена в мойта полица), така че може и да не е изгодно, трябва да питаш, колега.
                            Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                            Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                            Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Working...
                            X